Sâmbătă, 27 februarie, se semnează contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”

După o lungă aşteptare, a venit şi rândul Muzeului de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni să intre în reabilitare. Sâmbătă, 27 februarie, în ziua în care se împlinesc 107 de la naşterea sculptorului Ion Irimescu, la Fălticeni se va semna contractul de finanţare pentru proiectul cu titlul “Repararea, reabilitarea şi modernizarea obicetivului de Patrimoniu Muzeul de Artă “Ion Irimescu”. Proiectul a fost promovat de Primăria Fălticeni prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea / modernizarea infrastructurii conexe. Valoarea proiectului este de peste 56 de miliarde de lei vechi, din care contribuţia proprie a Municipiului Fălticeni este de peste 2,4 miliarde de lei vechi.

Reclame

2 gânduri despre „Sâmbătă, 27 februarie, se semnează contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”

  1. Spor la treabà! sper cà veti izola si încàperile muzeului(peretii), cà dacà dati numai cu var sau cu vopsea, problemele vor reapàrea! Astept cu neràbdare sà editati si un nou ghid al Fàlticeniului si împrejurimilor acestuia(cu muzeele, casele memoriale, biserici si mânàstiri, circuite turistice, date legate de populatie, de obiceiuri,port si dans popular, despre gastronomia localà, despre scoli si licee). Sper ca acest ghid sà fie si tradus în englezà, francezà, germanà, rusà!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s