Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni se redeschide pentru vizitatori

Acest moment aşteptat de iubitorii creaţiei irimesciene de aproape 10 ani se va produce sâmbătă, 25 august. Municipiul Fălticeni a finalizat, în data de 25 mai 2012, proiectul “Repararea, reabilitarea şi modernizarea obiectivului de patrimoniu – Muzeul de Artă Ion Irimescu”, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Proiectul a fost implementat în perioada 28 februarie 2010 – 25 mai 2012, având o valoare eligibilă de 5.132.386, 92 lei, din care 3.393.364,92 lei finanţare prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar 1.015.382,33 lei cofinanţarea eligibilă a Primăriei Fălticeni.
Prin derularea proiectului au fost obţinute următoarele rezultate: suprafaţa restaurată a obiectivului – 1379,66 m.p., alei carosabile – 668 m.p, alei pietonale – 474 mp. Tot prin proiect au fostachiziţionate dotări pentru expunerea patrimoniului: vitrine, raturi bibliotecă, mese pentru sala de studiu, mobilier de protocol, garderobă, banchete pentru vizitatori, echipamente audio-video, sistem de televiziune cu circuit închis. În afara fondurilor alocate prin proiect, Primăria Fălticeni a finanţat din propriul buget achiziţionarea suporţilor de expunere a sculpturilor şi a altor dotări necesare.
După finalizarea lucrărilor, pe data de 25 mai 2012, potrivit obligaţiilor contractuale şi a prevederilor legale referitoare la colecţiile de artă, Muzeul s-a aflat într-o perioadă de stabilizare a microclimatului, de trei luni, astfel încât operele de artă să fie expuse în condiţii optime.
În cursul lunii septembrie, Primăria Municipiului Fălticeni va organiza un eveniment public dedicat redeschiderii Muzeului de Artă “Ion Irimescu”.

Fotografii din timpul reamenajarii expoziţiei:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s