Sală arhiplină la seara muzeală dedicată poetului naţional Mihai Eminescu

omagiu eminescuSeara muzeală “Dor de Eminescu” a fost organizată marţi, 15 ianuarie a.c., de Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, cu sprijinul Asociaţiei Fălticeni Cultural.
Sala “pictor Aurel Băeşu” a fost arhiplină, dovadă că fălticenenii ştiu să cinstească marile personalităţi ale culturii naţionale. Evenimentul a fost prezentat de domnul Gheorghe Dăscălescu, directorul instituţiei gazdă. Seara muzeală i-a avut ca invitaţi pe poetul fălticenean Alexa Paşcu (care a prezentat două din lucrările sale dedicate lui Mihai Eminescu – “Eminescu cel etern” şi textul “Doi prieteni”) şi profesoara Gabriela Curtui (cu expunerea “Eminescu în creaţia irimesciană”). Acestora li s-au alăturat, din public, farmacista Maria Mitocaru, cu recitare poeziei “În zadar în colbul şcolii”, şi Niculina Prundeanu, cu un fragment din romanul “Lumină de lună”, creaţie proprie. Cu ocazia acestui eveniment, în sala de festivităţi a fost expusă, prin amabilitatea doamnei Maria Mitocaru, o pictură inspirată de prietenia dintre Mihai Eminescu şi scriitorul Ion Creangă, lucrare a profesorului pensionar Valeriu Sandovici din Dolheşti (publicist, culegător de folclor, etc.).
Evenimentul a fost inclus şi programul de activităţi al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. Un numă de 20 de elevi, însoţiţi de dirigintele clasei 101, lt.col. Moloci Florin au asistat la programul pregătit de organizatori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s