ÎN AMINTIREA MAESTRULUI

Vineri, 5 decembrie 2014, între orele 10.00-12.00, în Sala Pictor Aurel Băeşu, a avut loc lansarea Proiectului de parteneriat educaţional: ”ÎN AMINTIREA MAESTRULUI” organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, reprezentat de Teodora Moroşanu, documentarist la această instituţie şi în colaborare cu Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza” având ca reprezentanţi pe: prof. Mioara Tofan, prof. Victor Tofan şi prof. Adelina Haidău.
Acest proiect se va derula pe durata anului şcolar 2014-2015 şi face parte din Programul ”Mici artişti, mari talente” lansat de Muzeul de Artă ”Ion Irimescu”, susţinut de Primăria Municipiului Fălticeni şi de Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”, în colaborare cu Unităţile de învăţământ din Municipiul Fălticeni.
Proiectul are ca scop principal: familiarizarea elevilor cu viaţa şi opera maestrului Ion Irimescu, utilizarea muzeului ca resursă documentară în cadrul procesului de promovare a valorilor culturale româneşti în contextul european prin desfăşurarea unor activităţi culturale şi educative.
Obiectivele Proiectului: ”ÎN AMINTIREA MAESTRULUI” sunt: cunoașterea patrimoniului muzeal oferit de Muzeul de Artă “Ion Irimescu”; stimularea creativităţii şi a imaginaţiei, prin desfășurarea unor activități artistico-plastice în cadrul muzeului- sala Aurel Băeșu; dezvoltarea unor abilităţi de comunicare şi relaționare și a capacității de lucru în echipă, folosind metode moderne, interactive; însuşirea unor cunoştinţe referitoare la tradiţii şi obiceiuri locale, reliefate în cadrul muzeului, promovând diversitatea multietnică și interculturală în context european.
Pe parcursul anului şcolar 2014-2015 elevii din Clasele a IV-a A și Clasa Pregătitoare B vor efectua următoarele activităţi: vizite la muzeu, Atelier de Ornamente din pastă ceramică pentru bradul de Crăciun şi pentru Coşul de bunătăţi al sărbătorilor Pascale, expoziţii cu lucrările elevilor realizate la aceste activităţi, Momente artistice şi concursuri de promovare a talentelor, vizionări de filme şi audiţii.
Proiectul ”ÎN AMINTIREA MAESTRULUI” a debutat astăzi, 5 decembrie 2014, la ora 10.00, in Sala “Pictor Aurel Baesu”, cu o Vizită la Muzeul de Artă”Ion Irimescu” urmată de un Atelier de ornamente pentru bradul de Crăciun. Lucrările au fost realizate din pastă ceramică şi pictate de elevii clasei a IV-a A, cu ajutorul culorilor acrilice.culegatoare de struguri irimescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s