Concursul de artă plastică şi literarǎ

 ”PE URMELE MAESTRULUI ION IRIMESCU”

      Şcoala Gimnazialǎ „Ion Irimescu”, în parteneriat cu Primǎria Municipiului Fălticeni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” organizeazǎ luni, 22 februarie 2016, orele 13.30, la Sala Pictor „Aurel Băeşu”, prima ediţie a Concursului de artă plastică şi literarǎ:

                              ”PE URMELE MAESTRULUI ION IRIMESCU”

Perioada de înscriere la cele trei secţiuni de Concurs a început în data de 10 decembrie 2015 şi s-a finalizat în data de 29 ianuarie 2016.

La cele trei sectiuni de concurs au fost invitaţi să participe elevi de gimnaziu de la instituţiile de învǎţǎmânt din municipiul Fǎlticeni, dar şi din zonele imediat apropiate acestuia.

La Secţiunea Artă plastică aplicată, unde Tema de concurs a fost: „Chipul şi opera maestrului Ion Irimescu în imagini-sculpturǎ şi graficǎ (Chipul maestrului, Mama şi copilul, Muzica în imagini, Naştere şi Geneză, etc.) s-au înscris un numǎr de 151 de lucrǎri realizate în tehnici diferite(cǎrbune, grafit, creioane colorate, guaşe). Perioada de jurizare va avea loc în intervalul 15-20 februarie, iar pe data de 22 februarie 2016 vor fi desemnaţi câştigǎtorii.

Lucrǎrile participante la concurs vor fi expuse în cadrul unei expoziţii a cǎrei deschidere oficialǎ va avea loc cu aceeaşi ocazie.

La secţiunea de Creaţie literară: Scrisoare către Maestrul Ion Irimescu au dat curs invitaţiei de a realiza o misiva dedicatǎ Maestrului un numǎr de unspreze elevi.

Pe data de 22 februarie 2016, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” în Sala Pictor” Aurel Băeşu”, de la orele 13.30 p.m va avea loc ultima secţiune, cea de cunoştinţe generale despre viaţa şi opera Maestrului, unde se vor confrunta cele patru echipaje ale şcolilor gimnaziale din Fǎlticeni, dar şi cel al Şcolii Gimnaziale Slatina.

Fondul de premiere va fi asigurat de Primǎria Municipiului Fǎlticeni împreunǎ cu Şcoala Gimnazialǎ „Ion Irimescu”, Fǎlticeni, iar expedierea  diplomelor şi a adeverinţelor de participare ale cadrelor didactice se va face la încheierea concursului pe adresa şcolii participante, până pe data de 18 martie 2016.

Concursul de arta plastica-PE URMELE MAESTRULUI ION IRIMESCU-

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s