Live: Concert de Colinde la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”: „Prin colinde românești, diasporei dăruiești!”

În această seară, de la ora 22.00, Corul Psaltic “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava va susține un concert de colinde la Muzeul de Arta “Ion Irimescu” din Fălticeni.

Concertul este organizat cu binecuvântarea ÎPS NICOLAE, Arhiepiscop și Mitropolit al celor două Americi, precum și cu sprijinul și binecuvântarea ÎPS TEOFAN, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei și a ÎPS CALINIC, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților,

 Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook a Mitropoliei şi prin portalul doxologia.ro.

Concertul face parte din programul eparhial FOND DE MISIUNE și își propune să strângă donații atât pentru parohiile noi (misiuni) ale Mitropoliei care trec prin dificultăți, cât și pentru lucrarea pastorală a comunităților românești din America Latină, şi mai ales pentru restaurarea bisericii de lemn a parohiei „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Caracas, Venezuela.

Corul Psaltic “Sf. Ioan cel Nou” este format din absolvenți şi elevi ai Seminarului Teologic Orthodox “Mitropolitul Dosoftei” din Suceava. A fost înființat în anul 2013 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire ÎPS PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.  Dirijorul şi coordonatorul corului este Pr. Prof. Constantin Dan Magdalena – profesor de Liturgică la Seminarul Teologic din Suceava.  Cuvintele nu au puterea să redea bucuria sufletească pe care am simțit-o anul trecut când o parte din aceşti tineri ne-au încântat cu frumusețea colindelor româneşti tradiționale.

Vă invităm să vă umpleți inimile de harul Naşterii Mântuitorului Nostru duminică 20 decembrie 2020 începând cu ora 3pm EDT prin intermediul paginii de Facebook a Mitropoliei: https://www.facebook.com/mitropolia.us.

Un gând despre „Live: Concert de Colinde la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”: „Prin colinde românești, diasporei dăruiești!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s