IRIMESCU 121: Expoziţia „Armonii florale” (Video)

Expoziția de pictură „Armonii florale” a fost vernisată joi, 22 februarie, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni, pentru a marca cei 121 de ani de la nașterea sculptorului Ion Irimescu.

Organizată de Muzeul de Artă „Ion Irimescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Fălticeni și Biblioteca Municipală, expoziția adună tablouri din patrimoniul cultural al muzeului, semnate de artiști precum Nicolae Filoteanu, Petru Hârtopeanu, Aurel Ciupe, Gabrel Baban, Teodor Vișan, Dimitrie Loghin, Ioan Sima.

Expoziția aduce în prim-plan tematica florală, dezvăluind universul culorilor și emoțiilor artistice, având lirismul și plasticitatea ca componente centrale.

FOTO EVENIMENT – GOOGLE FĂLTICENI ONLINE

Reprezentanta Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, Georgeta Teodoriu (restaurator) a subliniat importanța actului creației și a evidențiat că tema expoziției reprezintă un imn cromatic adus delicateții și purității florilor.

Manifestările dedicate sculptorului Ion Irimescu vor continua marţi, 27 februarie, cu o slujbă de pomenire la Biserica „Sf. Voievozi” din Oprișeni, locul unde maestrul a realizat pictura bisericii. În aceeaşi zi, la Iași, la Muzeul Unirii, va fi vernisată expoziţia omagială IRIMESCU 121. Expoziţia, organizată în colaborare cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, este inclusă în Proiectul „Luna Sculptorilor Români”. Curatorul expoziţiei este scriitorul Grigore Ilisei.

Sursa: Fălticeni Online

Lasă un comentariu

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close